„Anii pierduți” de Mary Higgins Clark. Recenzie Bestseller.md

20140512-091553.jpg

Mary Higgins Clark, considerată regina suspansului din America relatează în cel mai recent roman al său „Anii pierduți” dezvăluirea crimei lui Jonathan Lyons, specialist în Biblie, care se presupune că a descopeit cel mai rar pergament din lume – o scrisoare a lui Iisus Hristos.

Un pergament furat din Biblioteca Vaticanului prin anii 1500, care, dacă ar fi autentificat, ar putea deveni cel mai venerat document din istorie şi, cu siguranţă, cel mai râvnit şi mai valoros obiect din lume. Sub promisiunea că vor păstra secretul, Jonathan se consultă cu câţiva experţi.

Citește un fragment din carte!

După doar câteva zile, Jonathan este găsit mort în propriul birou, iar soţia lui, bolnavă de Alzheimer, este descoperită într-un dulap, incoerentă şi strângând la piept arma crimei. Și-a ucis oare soţul într-un acces de gelozie, aşa cum afirmă poliţia? Sau moartea lui trimite la o chestiune mai amplă: cine a intrat în posesia pergamentului nepreţuit, acum dispărut?

Vezi și alte cărți ale autoarei Mary Higgins Clark!

Răspunsul îl va da fiica lor, în vârstă de douăzeci şi opt de ani, hotărâtă să-și dezvinovăţească mama şi să descifreze adevăratul mister din spatele morţii tatălui ei.

Romanul prinde un ritm alert, datorită investigației paralele făcute de detectivii Dimon Benet și Rita Rodrigues de la procuratură, pe de o parte, și fiica victimei, Mariah Lyons și, prieteni de familie, soții Alviriah și Willy Meehan, de cealaltă parte.

Vezi mai multe cărți din categoria Thrillere, Suspans și Mister!

Ceea ce fascinează la lectura ecestui roman este răsturnarea frecventă de situații și informația pe care o alege autoarea să o transmită cititorului, așa încât acesta să cunoască ceva în plus față de personaje, dar nu îndeajuns pentru a dezvălui misterul morții profesorului Jonathan Lyons.

Acordăm 4 din 5 stele. Recomandăm pentru iubitorii literaturii de suspans și mister.

Adăugat de Ion Bargan. Urmează-l pe facebooktwitter

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s