„…Să ucizi o pasăre cîntătoare” de Harper Lee. Recenzie Bestseller.md

„…Să ucizi o pasăre cîntătoare” de Harper Lee. Recenzie Bestseller.md

Romanul este narat de o fată de 6-8 ani, „Scout” Finch, acțiunea romanului are loc la începutul anilor 30 din secolul trecut. Cartea ne prezintă aventuri ale copilăriei lui Scout și a fratelui ei Jim, a prietenului lor Dill, evenimetele la care participă tatal lor, Atticus, care-și crește singur copii și încearcă să le dea o educație cât mai bună.

Acţiunea romanului se schimbă total atunci când Atticus, avocat de meserie, se implică în apărarea unui om de culoare, Tim Robinson, care este acuzat de violul unei fete albe. În acea perioadă mentalitatea oamenilor era diferită, atunci un negru din start era vinovat în fața unui alb.

În timpul procesului, Atticus reușește să arate că de fapt vinovat de viol este chiar tatăl fetei, Bob Edwell, căruia îi plăcea băutura și de câte ori avea ocazie își batea fata. Tim Robinson primește verdictul definitiv ”Vinovat”, dar după ce procesul se termină, toată lumea din oraș nu mai împărtălelte părerea că negrul era vinovat și mulți încep să-l ignore pe Bob Edwell. Ca urmare acesta declară razboi familiei Finch…

Cartea poate fi procurată online pe Bestseller.md!

Recomand cu drag cartea. Romanul pune în discuţie subiecte precum violul, problemele societăţii, inegalitatea rasială, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să rămână un roman cu o poveste frumosă şi plăcută pentru lecturată. În 2007, Harper Lee a fost decorată cu ordinul Medalia prezidenţială a libertăţii Statelor Unite ale Americii pentru contribuția sa în literatură.

Citate din Carte:

„Singurul lucru care nu poate fi statornicit prin legea majorităţii este conştiinţa omului.”

„N-ai să înţelegi niciodată cu adevărat o persoană până ce nu vezi lucrurile din punctul ei de vedere.”

„Nu mi-a plăcut niciodată să citesc până în clipa în care mi-a fost teamă că am să pierd această posibilitate. Nimănui nu-i place să respire.”

Recenzie de Cristian Plop, Editor web Bestseller.md

Proiect realizat în parteneriat cu Stiripozitive.eu.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s