Top 10 cele mai des recomandate cărți de dezvoltare personală

george_clooney_reading1

Scriitorul Ralph Waldo Emerson spunea „Când întâlneşti un om cu o personalitate deosebită, ar trebui să-l întrebi ce cărţi citeşte.” Deseori observăm că atunci când vine vorba de cărți de dezvoltare personală, mulți traineri, antreprenori și persoane publice recomandă practic aceleași cărți.

Analizând cele mai recomandate cărți de dezvoltare personală în România și Republica Moldova, venim cu următorul top 10:


10. „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle

 Puterea Prezentului. Ghid de Dezvoltare Spirituală. Ediția a VI-a

„Puterea Prezentului” este una dintre cele mai apreciate cărți de dezvoltare personală, fiind tradusă în 33 de limbi. Cartea tratează importanța trăirii prezentului și evitarea gândirii asupra trecutului sau viitorului. Să fim prezenți în ”acum” și să facem fiecare moment din viața noastră să însemne ceva.

Comandă cartea „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!

„Tindem să petrecem prea mult din timpul nostru retrăind trecutul, deoarece este singurul lucru cu care minţile noastre sunt familiarizate și nu ştim ce s-ar putea întâmpla acum sau în viitor.”


9. „Realizarea țelurilor” de Brian Tracy

 Realizarea țelurilor

Oamenii cred ca telurile nu sunt importante Mai intai, cei mai multi nu‑si dau seama de importanta telurilor. Daca iti petreci copilaria intr‑o casa in care nimeni nu are teluri sau daca faci parte dintr‑un grup social in care telurile in viata nici nu sunt discutate, nici nu se pune pret pe ele, atunci poti ajunge foarte bine la varsta maturitatii fara sa stii ca insusirea de a stabili si realiza obiective are mai mult efect asupra vietii tale decat oricare alta. Uitati‑va in jur. Cati dintre prietenii sau membrii familiei dumneavoastra sunt angajati in mod real in atingerea unor teluri?

Comandă cartea „Realizarea țelurilor” de Brian Tracy pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!


8. „Forța gândirii pozitive” de Norman Vincent Peale

Forța Gândirii Pozitive. Ediția a II-a

„Scopul acestei carti este unul simplu si direct. Nu emite pretentii la o calitate literara exceptionala, nici nu cauta sa faca dovada eruditiei mele iesite din comun. E vorba, pur si simplu, de un ghid practic care va incurajeaza la actiune in scopul autoperfectionarii.

Am scris propunandu-mi un singur obiectiv: sa imi ajut cititorii sa traiasca o viata fericita, plina de satisfactii si impliniri; ea reprezinta efortul meu de a impartasi experienta spirituala cu ceilalti, caci, daca m-a ajutat pe mine, sunt convins ca poate fi de folos si altora. Am scris aceasta carte si dintr-o intelegere profunda pentru durerea, greutatile si lupta care ne caracterizeaza existenta. Ea ne invata sa cultivam pacea sufleteasca, nu ca pe o evadare din viata pe taramul unei linisti protectoare, ci ca pe un centru al puterii din care se naste o energie nestavilita, ce ne va ajuta sa ne traim viata personala si sociala intr-un mod contructiv.”

Comandă cartea „Forța gândirii pozitive” de Norman Vincent Peale pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!


7. „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” de Stephen Covey

 Cele 7 Deprinderi ale Persoanelor Eficace

„Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” a fost desemnată în urma unui studiu al revistei Chief Executive drept cea mai influentă carte a secolului XX în domeniul afacerilor.

Cele 7 deprinderi descrise în carte sunt:

•  Fii proactiv
•  Incepe cu gândul la final
•  Pune prioritățile pe primul loc
•  Gândește câstig-câștig
•  Încearcă mai intâi să înțelegi și apoi să fii înțeles
•  Acționează în sinergie
•  Ascute ferastrăul

Comandă cartea „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” de Stephen Covey pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!

„Înainte de a începe să te caţeri pe scara succesului, asigură-te mai întâi că ai proptit-o de clădirea care trebuie.”


6. „Inteligenţa emoţională” de Daniel Goleman

Inteligenţa Emoţională. Editia a III-a

Cartea „Inteligenția emoțională” a autorului Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane.

Analizând diferite persoane și situații, autorul aduce în atenție superioritatea inteligenței emoționale (EQ) asupra inteligenței intelectuale (IQ) în obținerea succesului în viață. Inteligenţa emoţională presupune conştientizare de sine, autodisciplină şi empatie. Ne ajută să ne controlăm impulsurile şi sentimentele. Vestea bună este că inteligenţa emoţională poate fi îmbunătăţită.

„În mod tradiţional, puterea creierului este dată de IQ, însă cu cât lumea devine mai complexă, inteligenţa emoţională trece pe primul plan.”


5. „Puterea de convingere” de Napoleon Hill

 Puterea de Convingere. Ediţia a II-a

„Puterea de convingere” este una dintre cele mai vandute carti din secolul XX. Metodele fascinante ale lui Napoleon Hill au ajutat nenumarati oameni sa-si recapete increderea in sine, sa-si descopere si sa-si stapaneasca puterile mentale, sa-si cultive dorinta de a reusi in viata, si totul numai folosind arta convingerii.

Fiecare om are ceva de vandut. Unii ofera bunuri si servicii, altii o idee sau un vis. Unii isi scot la vanzare intreaga personalitate, iar altii un simplu punct de vedere care sa fie inteles de ceilalti. Reusita fiecaruia depinde de cat de convingator este.

„Ceea ce contează nu este ceea ce vei face, ci ceea ce faci chiar acum.”

Comandă cartea „Puterea de convingere” de Napoleon Hill pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!


4. „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin S. Sharma

 Călugărul care și-a Vândut Ferrari-ul

În „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”, Julian Mantie, un avocat faimos suferă un atac de cord în timpul unui proces de judecată, iar aceasta îl determină să caute răspunsuri la cele mai importante întrebări ale vieţii. Sperând să-şi găsească fericirea şi împlinirea, el porneşte într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi în care descoperă un remarcabil sistem de eliberare a potenţialului minţii, trupului şi sufletului şi învaţă să trăiască cu mai multă pasiune, cu un scop bine definit şi într-o pace deplină.

„De câte ori spui “da” unui lucru fără importanță, spui de fapt “nu” unui lucru important.”

Comandă cartea „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin S. Sharma pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!


3. „Secretul” de Rhonda Byrne

 Secretul = The Secret

Părţi din Marele Secret s-au aflat în tradiţiile orale, în literatură, în diferite religii şi filozofii, de-a lungul secolelor. Pentru prima dată, toate părţile Secretului au fost reunite într-o revelaţie incredibilă, care va transforma vieţile celor ce o trăiesc.

Din cartea Rhondei Byrne, veţi învăţa cum să folosiţi Secretul în toate aspectele vieţii dumneavoastră – obţinerea banilor, păstrarea şi redobândirea sănătăţii, relaţiile interumane, fericirea şi în orice interacţiune pe care o aveţi în această lume. Veţi începe să înţelegeţi puterea ascunsă, nefolosită, care se află în lăuntrul vostru şi această revelaţie poate aduce bucurie fiecărui aspect al vieţii dumneavoastră.

„Devenim ceea ce gândim cel mai mult, însă şi atragem ceea ce gândim cel mai mult.”

Comandă cartea „Secretul” de Rhonda Byrne pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!


2. „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

 Tată Bogat, Tată Sărac. Educaţia Financiară în Familie

Cartea „Tată bogat, tată sărac”:

•  Aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câştigi mult ca să te îmbogăţeşti;
•  Combate ideea potrivit căreia, dacă ai o casă, eşti înstărit;
•  Le arată părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani;
•  Defineşte odată pentru totdeauna activele şi pasivele;
•  Vă învăţa ce şi cum să le spuneţi copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.

„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“

Comandă cartea „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!


1. „Secretele succesului” de Dale Carnegie

Imagini pentru secretele succesului

Sfaturile lui Dale Carnegie din „Secretele succesului” vă arată cum să deveniţi un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceţi complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageţi dintr-o dispută, ce anume trezeşte dorinţa de cooperare a partenerilor, cum să faceţi o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii vă puteţi autopromova în ochii celorlalţi, în ce fel puteţi adresa critici fără să provocaţi resentimente — şi multe altele.

„Principiul 1: Nu critica, nu condamna, nu te plânge!”

Comandă cartea „Secretele succesului” de Dale Carnegie pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional!


Articol adăugat de Ion Bargan. Urmează pe facebook / twitter

7 gânduri despre &8222;Top 10 cele mai des recomandate cărți de dezvoltare personală&8221;

  1. Pingback: De vorba cu tine

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s