Top 7 cărți preferate ale actriței Emma Watson

emma-watson-books

emmawithbooks.tumblr.com

Actrița și modelul Emma Watson, devenit celebră pentru rolul ei din seria de succes Harry Potter este o cititoare pasionată, care deseori este văzută cu o carte în mână. Fanii ei au creat chiar și un blog cu fotografii în care apare actrița citind cărți. În continuare, plasăm o listă cu romanele care i-au plăcut Emmei Watson în speranța de a vă inspira viitoarele voastre lecturi.


7. „Jocul îngerului” de Carlos Ruiz Zafón

Jocul Îngerului. Ediția 2013

Jocul îngerului revine la minunatele decoruri din celebrul roman Umbra vîntului, pe străduțele întortocheate ale Barcelonei, în universul gotic al Cimitirului Cărților Uitate, o poveste magnifică despre magia cărților și colțurile cele mai întunecate ale sufletului uman.


6. „Amurg” de Stephenie Meyer

Amurg (Seria Amurg, Vol. 1)

Isabella Swan nu are parte de prea multa distracție de când s-a mutat din însorita Arizona în Forks, un orășel în care plouă mai tot timpul. Dar când se îndrăgostește de chipeșul și misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun că ar fi… vampir, viața ei ia o întorsătură total neașteptată! Edward este la randul lui atras de Bella, dar și de mirosul sângelui ei, așa că fiecare apropiere de iubita lui e în același timp o plăcere și un chin teribil. Daca Edward își pierde capul pentru o clipă, Bella își pierde viața…


5. „De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger

 De Veghe în Lanul de Secară

Romanul publicat în 1951 i-a adus autorului un renume universal. Scris la persoana I, din perspectiva unui puşti de 17 ani, De veghe în lanul de secară a devenit emblematic pentru toţi adolescenţii revoltaţi de ipocrizia lumii adulţilor.

„Ceea ce mă impresionează cu adevărat la o carte este să îţi doreşti, atunci când o termini de citit, ca scriitorul să-ţi fie un prieten foarte apropiat şi să îl poţi suna oricând. Asta nu se întâmplă prea des, totuşi“


4. „Lolita” de Vladmir Nabokov

 Lolita 18+ (Colecția Top 10+) [Carte de Buzunar]

Poveste a iubirii obsesive și blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rând, carte interzisă, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.

„Lolita, lumină a vieţii mele, văpaie a viscerelor mele. Supliciul meu, suflet al meu. Lo-lii-ta.”


3. „Magicianul” de John Fowles

Magicianul (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Emma Watson: Russell Crowe, cu care lucrez la filmul „Noah”, mi-a dat cartea „Magicianul” de John Fowles.

Plasata într-o insulă grecească, acțiunea romanului Magicianul pivoteaza în jurul tânărului profesor de engleză Nicolas Urfe. Acesta, încercând să scape de plictiseală și depresie, cunoaște printr-o întâmplare lumea bizară a lui Moris Conchis, „magicianul”, și devine „victima” unui lung șir de încercări, spectaculoase jocuri cu măști și psihodrame, în care abundă fantasmele erotice și manipularea istoriei.


2. „Siddhartha” de Hermann Hesse

Siddhartha. Călătoria spre Soare-Răsare

Profesiune de credinţă individualistă, respingere a fiecărei doctrine, blamare a lumii guvernate de bani şi de putere, elogiu al vieţii contemplative şi al peisajului unei Indii recreate cu măiestrie, Siddhartha este, în esenţă, un roman iniţiatic, devenit, de-a lungul timpului, text „sacru”.


1. „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry

Micul Prinţ. Vol. 17 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii

Alegorie morală și autobiografie spirituală, Micul prinț, cea mai tradusă carte din literatura franceză, înfățișează cu un farmec nepieritor povestea unui băiețel care își abandonează micuța planetă pentru a călători prin univers. Odiseea sa, în care descoperă ciudățeniile adulților printr-o serie de întâlniri extraordinare, culminează cu aventurile pe planeta Pământ.

”Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s