Romanul „Spioana” de Paulo Coelho. Recenzie și Citate

Spioana-Mata-Hari-carte-Paulo-Coelho

Cartea lui Paulo Coelho e un roman biografic al vieții dansatoarei Mata Hari, acuzată de spionaj în timpul primului război mondial. Fiecare capitol constă din scrisorile transmise de Mata Hari avocatului său Édouard Clunet, scrisori care se transformă într-un jurnal de memorii.

Chiar dacă s-au scris sute de cărți despre Mata Hari, nu cred că aveam să citesc una vreodată. Faptul că Paulo Coelho a decis să scrie despre ea, mi-a atras atenția și am fost impresionat de acest personaj care pare ar fi desprins din romane, nu din viața reală.

Autorul păstrează misterul faptului dacă a fost sau nu o adevărată spioană Mata Hari, iar aceasta te provoacă să dorești să citești noi cărți despre ea. Chiar dacă mulți dintre cititori vor tinde să condamne sau să judece acțiunile peronsajului Mata Hari, ea continuă să rămână una dintre cele mai enigmatice și nonconformiste persoane ale secolului XX. Iar semnul de întrebare asupra vinovăției sale va continua să trezească interesul a generații de oameni.

Comandă romanul „Spioana” de Paulo Coelho pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


CITATE DIN CARTE

„Memoria e un râu care curge întotdeauna înapoi.”

„Cea mai feminină dintre toate femeile, care scrie o tragedie necunoscută cu trupul său.”

„Am înțeles de ce se spovedesc catolicii, chiar dacă știu că preoții au păcate la fel ca ale lor, ori chiar mai grave. Nu contează cine te aude; contează să lași rana deschisă, pentru ca soarele să o purifice și apa de ploaie să o spele.”

„Cu siguranță aveam să mor fără să fi cunoscut iubirea, dar ce importanță avea? Pentru mine, iubirea și puterea însemnau același lucru.”

„Într-un război, prima victimă este demnitatea umană.”

Vezi toate cărțile autorului Paulo Coelho pe Libris.ro (România) sau Bestseller.md (Moldova și Internațional).

Articol de Ion Bargan. Urmărește pe Facebook sau Goodreads.

Reclame

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s