10 cărți pe care nu trebuie să le ratezi în această vară

Vara, pe lângă vacanță și soare, mai aduce și timp pentru lecturi captivante. Iar ca această perioadă estivală să fie de neuitat, Librăria Bestseller îți propune o listă de 10 cărți care să te însoțească la plajă, la munte sau acasă pe canapea în zilele toride.


10. „Hygge. Arta daneză a fericirii” de Marie Tourell Soderberg

Hygge. Arta daneză a fericirii

Conceptul scandinav, pronunțat „hygge”, face din Danemarca cea mai fericită țară de pe pământ. Fără să aibă un echivalent în română, acest cuvânt descrie un moment de fericire, căldură şi apropiere și îl întâlnim în lucrurile mărunte din viața noastră.

Ghidul minunat și autentic al lui Marie Tourell Søderberg vă va demonstra că hygge se găsește cu adevărat pretutindeni, dacă știm unde să ne uităm. Începând cu interiorul casei și până la prepararea bucatelor, hygge există în toate aspectele vieții de zi cu zi.

 Cartea aceasta vă va învăța cum să spuneți hygge, cum să găsiți hygge și cum să creați hygge. Vă va ajuta, totodată, să vă dați seama de importanța acestor momente, cu atât mai mult cu cât, în viețile noastre moderne ocupate, este esențial să ne deconectăm și să ne facem timp pentru hygge.

 Comandă cartea „Hygge. Arta daneză a fericirii” de Marie Tourell Soderberg pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


9. „Privind în soare” de Julian Barnes

Privind în Soare

„Privind în soare” este un abecedar al lumii spus prin gândurile unei femei. Sunt gânduri simple, de om care și-a dorit în viață doar să nu iasă în evidență. Sunt gândurile unei femei pentru care înțelegerea lumii a venit târziu, dar care nu și-a pierdut cumpătul în niciuna din etapele vieții. Descoperind ceva nostim în acțiunile mărunte, ceva bun într-o nenorocire, ceva liniștitor în plictiseală, ceva real într-un vis, eroina lui Julian Barnes este o metaforă la feminin.

Comandă romanul „Privind în soare” de Julian Barnes pe Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


8. „Spioana” de Paulo Coelho

Spioana

La începutul efervescentei Belle Époque, pe scenele de la Scala și Olympia, Mata Hari aprinde imaginația contemporanilor săi. Are bărbații la picioare și forța de a-i manevra după plac: artiști, aristocrați, diplomați și oameni de stat sunt tot atâtea marionete în jocul ei periculos.
Dar zarurile sorții nu cad de multe ori la fel, iar tânăra, aflată mereu într-o frenetică reinventare de sine, scapă din mâini frâiele propriei vieți.

La aproape un secol de la moartea ei, Paulo Coelho recompune, pornind de la documente de arhivă nepublicate, portretul captivant al uneia dintre cele mai enigmatice, curajoase și independente femei din istorie. De la copilăria într-un orășel olandez, la viața traumatizantă alături de un ofițer alcoolic în Java și până la anii de glorie în capitala Franței, „Spioana” e un puzzle fascinant și o lecție admirabilă despre echilibrul fragil dintre nonconformism și luciditate.

Comandă romanul „Spioana” de Paulo Coelho pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


7. „Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion

Spovedania unui preot ateu

„Spovedania unui preot ateu” este o meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a divinului, a credinţei, dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată. Născută dintr-o experienţă directă de viațătragică şi tulburătoare, cartea refuză resemnarea şi postulează o încredere reînnoită în umanitate.

Comandă cartea „Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


6. „Te blestem să te îndrăgostești de mine” de Nicolae Dabija

Image result for te blestem să te îndrăgostești de mine

„Te blestem să te îndrăgostești de mine” însumează toate poveștile de dragoste imposibile. Oana Nour este o tânără care refuză, inițial, să fie fermecătoare, deoarece vrea ca nimeni să nu se îndrăgostească de ea. Dură, rece, imposibil de înțeles, Oana reușește să îl facă pe El să o iubească mai mult decât orice, deși l-a avertizat să nu o facă. Să nu cadă în capcana dragostei, deoarece ea nu poate iubi pe nimeni. Și totuși…

Comandă cartea „Te blestem să te îndrăgostești de mine” de Nicolae Dabija pe  Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


5. „Un șir infinit de țestoase” de John Green

Un șir infinit de țestoase
Aza, o adolescentă de șaisprezece ani, n-a avut niciodată de gând să încerce să dezlege misterul miliardarului dispărut Russell Pickett, dar la mijloc e o recompensă de o sută de mii de dolari.
Iar cea mai bună și mai neînfricată prietenă a ei, Daisy, abia așteaptă să investigheze acest caz. Așa că traversează împreună prăpastia socială care le separă de fiul lui Russell Pickett, Davis.

Aza încearcă. Încearcă din răsputeri să fie o prietenă bună, o fiică bună, o elevă bună și poate chiar și un detectiv bun, toate astea în timp ce e captivă în hățișul propriilor gânduri, care par s-o ia razna tot mai tare, într-un iureș amețitor.

Plecând de la propria viață, John Green ne împărtășește cu o claritate de diamant povestea Azei, în acest strălucit roman despre iubire, rezistență și puterea prieteniei de-o viață.

Comandă romanul „Un șir infinit de țestoase” de John Green pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


4. „Sfârșitul nopții” de Petronela Rotar

„Nu vreau să adorm, o să stau treaz ca să o pot iubi conștient. Cine iubește nu doarme. Nu trebuie să adorm. Trebuie să fac cumva să opresc timpul ăsta, să-l încetinesc puțin, cîteva minute în plus, cîteva secunde. Știu, știu că e copilăresc să îmi doresc asta, și totuși, de ce nu pot opri senzația că e ultima oară cînd o simt așa, abandonată în brațele mele, liniștită, moale, caldă, a mea? Ce e cu sentimentul ăsta straniu de pierdere, de ce simt că nefericirea, concretă și sfîșietoare, e la doar o noapte distanță?”

Comandă cartea „Sfârșitul nopții” de Petronela Rotar pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


  3. „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi 

         Eu încă te iubesc

După bestsellerul „My Dilemma Is You” cu 150.000 de exemplare vândute, noul roman al Cristinei Chiperi, „Eu încă te iubesc”, publicat în limba italiană, a cucerit inimile a mii de cititori, adunând peste 1 milion de lecturi pe Wattpad.

Cu atâția băieți în jurul ei de care s-ar fi putut îndrăgosti, Lucy Sanders își pierde capul după Dylan, prietenul ei cel mai bun. Sentimentul pe care îl încearcă este atât de puternic, încât îi fură somnul, îi oprește respirația și o face să se întrebe: „Ce s-ar întâmpla dacă el ar ști adevărul?” Da, pentru că se teme să nu-l piardă, Lucy încă nu a găsit curajul să-și declare dragostea, și acum, când e în ultimul an de high school, a hotărât că a venit momentul să afle dacă sentimentele ei sunt împărtășite.

Comandă romanul „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


2. „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia

        Trei metri deasupra cerului

Ea este o elevă model și o fiică perfectă. El este un tip violent și dur. Provin din două lumi diferite. În ciuda la toate, între ei se naște o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată. O relație pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se așteptau. Step și Babi sunt ca Romeo și Julieta contemporani, într-un cadru ce pare să fie creat pentru iubire.

O mare poveste de dragoste. Pe de o parte tinerii, viața de grup, motocicletele și cursele, pe de altă parte incertitudinile și tăcerile unor familii nefericite. Un microcosmos de vieți furioase care încearcă să se desprindă de la pământ.

Romanul „Trei metri deasupra cerului” a stat la baza unui film de mare succes, regizat de Fernando González Molina, cu Mario Casas și Maria Valvedere în rolurile principale.

Comandă romanul „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


1. „Te doresc” de Federico Moccia

             Te doresc. Vol. 2 „Trei metri deasupra cerului”

După ce a trăit doi ani la New York, Step revine la Roma. Amintirea poveștii de dragoste cu Babi l-a însoțit tot timpul și îi este frică de momentul când se va reîntâlni cu ea. Deodată, își dă seama că lucrurile s-au schimbat și puțin câte puțin va trebui să-și reconstruiască viața în Italia: să-și facă prieteni noi, să se angajeze, să înceapă o viață nouă…

Când o cunoaște pe Gin, o fată veselă și frumoasă, își dă seama că poate să se îndrăgostească din nou. Dar nu este ușor să o uite pe Babi, iar când o revede, simte că toată lumea lui se dezechilibrează… Merită să încerci să retrăiești o poveste de dragoste trecută sau e mai bine s-o uiți pentru totdeauna?

În volumul Te doresc, partea a doua a romanului „Trei metri de asupra cerului”, Federico Moccia ne captivează cu un roman savuros care ne vorbește despre dorințe, dragoste și vise.

Comandă romanul „Te doresc” pe Libris.ro (Livrare Gratuită în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).

Reclame

Un gând despre &8222;10 cărți pe care nu trebuie să le ratezi în această vară&8221;

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s