10 cărți de citit în această vară

Vara, pe lângă vacanță și soare, mai aduce și timp pentru lecturi captivante. Iar ca această perioadă estivală să fie de neuitat, Librăria Bestseller îți propune o listă de 10 cărți care să te însoțească la plajă, la munte sau acasă pe canapea în zilele toride.


10. „Povestea mea” de Michelle Obama

Povestea mea - Michelle Obama

AUTOBIOGRAFIA FOSTEI PRIME-DOAMNE A STATELOR UNITE ALE AMERICII – SINCERĂ, PUTERNICĂ, FASCINANTĂ

„Povestea mea” ne poartă prin bucătăriile modeste din Iowa și prin sălile de bal de la Palatul Buckingham, prin momente de durere sfâșietoare și ambiție fără limite, aducându-ne aproape de sufletul unei figuri unice, inovatoare a istoriei, în timp ce se străduiește să trăiască autentic, punându-și forța și vocea în serviciul unor idealuri mai înalte. Spunându-și povestea cu sinceritate și îndrăzneală, ne aruncă o provocare nouă, celorlalți: Cine suntem și cine dorim să devenim?

„Sunt multe lucruri pe care încă nu le știu despre America, despre viață, despre ce ar putea să aducă viitorul. Dar mă cunosc pe mine însămi. Tatăl meu, Fraser, m‑a învățat să muncesc din greu, să zâmbesc des și să mă țin de cuvânt mereu. Mama mea, Marian, mi‑a arătat cum să judec singură lucrurile și cum să‑mi fac vocea auzită. Împreună, în apartamentul nostru înghesuit din sudul orașului Chicago, ei doi m‑au învățat să descopăr ceea ce e important în povestea noastră, în povestea mea, în marea poveste a țării noastre. Chiar dacă nu e totul frumos sau perfect. Chiar dacă este mai real decât ai vrea să fie. Povestea ta este tot ce ai, tot ce vei avea vreodată. Este ceva ce merită prețuit.”

Comandă cartea „Povestea mea” de Michelle Obama pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


9. „Orașul fetelor” de Elizabeth Gilbert

 Orașul fetelor


În 1940, Vivian Morris are 19 ani și tocmai a fost dată afară de la Vassar College după o evoluție dezamăgitoare în primul an. Părinții, oameni cu stare, o trimit în Manhattan să locuiască cu mătușa ei, care deține Lily Playhouse – un teatru de varieté în centrul insulei. Acolo, Vivian face cunoștință cu un întreg univers de personaje neconvenționale și carismatice – animatoare mereu puse pe distracție, un actor sexy, o mare doamnă a actoriei, un Don Juan scenarist, o administratoare strictă. Când Vivian comite o greșeală care provoacă un scandal profesional, noua ei viață se răstoarnă cu susul în jos, iar consecințele le va înțelege de-abia ani și ani mai târziu. În cele din urmă însă, toate acestea o vor face să vadă cu alți ochi genul de viață pe care și-l dorește – și genul de libertate de care are nevoie. Mai mult, experiențele tinereții o vor conduce la iubirea vieții ei, o iubire cu totul ieșită din comun.

Comandă romanul „Orașul fetelor” de Elizabeth Gilbert pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


8. „De trei ori tu” de Federico Moccia

 De trei ori tu (Partea I), Vol. 3 „Trei metri deasupra cerului”


Volumul 3, Partea I din trilogia „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia.

„Trei metri deasupra cerului” a fost un fenomen editorial unic. A fost prima carte a unei generații de adolescenți dornici de noi experiențe, i-a însoțit în descoperirea primei iubiri, care uneori se sfârșește, dar rămâne în inimă pentru totdeauna.
Milioane de cititori s-au identificat cu Babi și Step, au visat împreună cu ei, i-au ales ca model de iubire adevărată. Acum, după Te doresc, Babi, Step și Gin revin ca să ne spună povestea lor. S-au maturizat, s-au schimbat, au învățat din greșelile din trecut. Dar, poate, în iubire nu există greșeli și anumite lucruri nu se schimbă niciodată.

În „Trei metri deasupra cerului” Babi i-a frânt inima.
În „Te doresc” Gin l-a învățat să iubească din nou
În „De trei ori tu” Step se află la o răscruce…

Cum se va termina povestea lui Step, Babi și Gin?

Comandă romanul „De trei ori tu” de Federico Moccia pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


7. „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides

 Pacienta tăcută


Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…

„Pacienta tăcută” este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soţului ei – și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act…

Comandă romanul „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


6. „MoArt” de Andreea Russo

 MoArt. Arta de a muri


Fiecare om trebuie cel puțin o dată să moară, ca după aceea să înceapă să trăiască. Moartea e doar un început, nicidecum un sfârșit.

Într-o lume în care mor doar cei care vor să moară, Artur decide să țină un jurnal în care își notează toate gândurile și trăirile sale. Odată ce o întâlnește pe Monica, jurnalul devine din ce în ce mai profund. Artur nu se mai ascunde după cuvinte și scrie tot ce simte cu adevărat.

Comandă cartea „MoArt” de Andreea Russo pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


5. „Până la sfârșit” de Irina Binder

 Până la sfârșit

Un fenomen în România, romanul „Fluturi” a dominat topurile vânzărilor ani la rând.
Acum ai șansa de a redescoperi povestea de iubire dintre Irina și Robert. Protagoniștii se confruntă cu tensiuni ireconciliabile și cu sentimente devastatoare. Știm trăirile Irinei, le-am simțit alături de ea, dar care este punctul de vedere al lui Robert?
Oare iubirea adevarată este imposibilă?
În romanul Până la sfârșit vei redescoperi pasiuni puternice și slăbiciuni profund umane.
Ce va birui? Fiorul iubirii unice și desăvârșite, sau simțul datoriei față de cei dragi?

Comandă romanul „Până la sfârșit” de Irina Binder pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


4. „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnès Martin-Lugand

 Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea

A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul.

Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.

Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.

O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită.

Comandă cartea „Oamenii fericiți citesc și beau cafeade Agnès Martin-Lugand pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


3. „Portocalele verzi” de Vitali Cipileaga

 Portocalele Verzi

Ne considerăm stăpânii naturii și ai pământului. Dar ce putem face atunci când natura decide să se răzbune pe noi?

La numai 26 de ani, Adriana are o mulțime de întrebări la care nu a găsit încă răspunsuri. De ce mama și bunica ei au împărtășit același destin tragic la vârsta de 27 de ani? Este o pură coincidență sau un blestem de familie? În căutarea hipnotică dintre viață și moarte, dintre trecut și prezent, ea descoperă un tulburător secret de familie. Între provocare și adevăr, viața Adrianei se scurge ca firele de nisip dintr-o clepsidră.

Un roman despre incredibila forță vindecătoare a dragostei și legătura puternică dintre om și natură.

Comandă romanul „Portocalele verzi” de Vitali Cipileaga pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


2. „Privighetoarea” de Kristin Hannah

Privighetoarea

Franța, 1939. În liniștitul orășel Carriveau, Vianne Mauriac își ia rămas-bun de la soțul ei, Antoine, întrucât acesta pleacă pe front. Ea nu crede că naziștii vor invada Franța… și totuși, soldații își fac apariția, mărșăluind în număr mare, în convoaie de camioane și tancuri, în avioane care înnegresc văzduhul și bombardează ținuturile locuite de oameni nevinovați. Când un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, ea și fiica sa au două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită în timp ce pericolul pândește după fiecare colț, tot mai amenințător, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.

Sora sa, Isabelle, este o puștoaică rebelă de optsprezece ani, aflată în căutarea unui țel în viață cu toată pasiunea necugetată specifică tinereții. Pe când mii de parizieni se retrag din capitală, trecând prin ororile războiului, ea îl întâlnește pe Gaëtan, un partizan care crede că Franța poate lupta cu naziștii, și se îndrăgostește nebunește de el. Dar când el o trădează, Isabelle se alătură Rezistenței fără a se uita în urmă, și, riscându-și viața zilnic, o salvează pe a altora.

Comandă romanul „Privighetoarea” de Kristin Hannah pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).


1. „Taine și povești la feminin” de Maria Cristiana Tudose

 Taine și povești la feminin

Mă gândesc la cât suntem de complexe, câte femei stau ascunse într-o singură femeie. Despre ele vreau să vorbesc. Despre femeile care pot inspira alte femei. Despre tine, despre mine, despre noi.

Zece povești ce au drept personaje principale zece femei puternice, deși imperfecte, dar de la care sper că fiecare dintre voi poate învăța ceva.  — Maria Cristiana Tudose

Când vrei să înțelegi o femeie, privește-o în ochi: acolo vei afla toate tainele ei.

Comandă cartea „Taine și povești la feminin” de Maria Cristiana Tudose pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).

Un gând despre &8222;10 cărți de citit în această vară&8221;

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s